شهر ایده آل

تصاویر مربوط ب

گرامیداشت روز ملی خلیج فارس 1404 برگزار شد

  • تقویم: 1404-02-17 10:07

به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس 1404 برگزار شد.

به گزارش شهر ایده آل به نقل از روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس 1404، برنامه مجازی انتقال یافته های علمی با عنوان "تنوع زیستی و پیامدهای شیلاتی تغییراقلیم در خلیج فارس"، با سخنرانی دکتر علی سالارپوری، عضو هیئت علمی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان  تحت عنوان "ضرورت بازسازی ذخایر آبزیان خلیج فارس"، دکتر فرزانه ممتازی از موسسه تحقیقاتی سنکنبرگ آلمان با عنوان "یافته های نوین از تنوع زیستی دوجورپایان خلیج فارس و اهمیت آن در مدیریت اکوسیستم" و دکتر سنا شریفیان با عنوان "تاثیر تغییرات اقلیمی بر زیستگاههای ماهیان تجاری" برگزار شد.
در سخنرانی اول دکتر سالارپوری بیان نمودند، در سال‌های اخیر ذخایر آبزیان دریایی در خلیج‌فارس و دریای عمان تحت فشار مضاعف قرارگرفته‌اند و صید غیرمجاز و دسترسی آزاد به منابع آبزیان، آلودگی‌های زیست‌محیطی دریا و اثرات تغییر اقلیم بر اکوسیستم‌های دریایی، بر قدرت احیاء ذخایر تاثیر گذاشته است. پی‌آمد فشار به ذخایر آبزیان، کاهش قدرت زادآوری و اختلال در بازسازی ذخایر آبزیان است. مطالعات نشان می‌دهد که حدود 63% ذخایر ماهیان دنیا نیاز به بازسازی دارند، اما فقط 1% آن‌ها مورد بازسازی قرار می‌گیرند و از دست رفتن توان طبیعی اکوسیستم دریا و زیستگاه‌های حیاتی برای ماهیان در اثر دخالت‌های انسانی، ورود آلاینده‌ها، فعالیت‌های صنعتی و تغییر اقلیم از دلایل توجیهی بازسازی ذخایر آبزیان محسوب می‌شوند.
ایشان عنوان نمودند، تامین پایداری و پویایی ذخایر آبزیان، ضامن معیشت و اشتغال پایدار خواهد بود و از سوی دیگر به ثبات اجتماعی-اقتصادی جامعه بهره بردار کمک می کند. بطور کلی منابع زنده دریایی تجدید پذیر هستند، به شرطی که بوسیله مقدار کافی منابع جوان جایگزین شوند. بازسازی ذخایر دریایی، به توان و قدرت مدیریت ماهیگیری در برنامه ریزی بستگی دارد. کنترل میزان صید به نحوی که ذخیره آن بطور طبیعی قابل احیا باشد، حفاظت از اکوسیستم دریایی و جلوگیری از تخریب شرایط زیست محیطی دریا از ضروریات یک برنامه بازسازی ذخایر می باشد.
سپس دکتر فرزانه ممتازی در سخنرانی دوم در مورد ارتباط بین عوامل محیطی و تنوع زیستی دوجورپایان و مدل سازی تنوع زیستی آنها در خلیج فارس،  و همچنین پیشنهادات در خصوص  حفاظت دریایی از تنوع زیستی دوجورپایان گفتند. 
دکتر سنا شریفیان در مورد اثرات تغییرات اقلیمی بر زیستگاهای ماهیان تجاری مورد بررسی سخن گفتند. ایشان سه عامل گرم شدن آب، اسیدی شدن اقیانوس و افزایش سطح دریای را از پیامد های اصلی تغییرات آب و هوایی ذکر کردند و خاطرنشان کردند که درصد مطالعات پیشین، تغییرات آب و هوایی را عامل اصلی تغییرات در سیستم های شیلات معرفی کرده اند. در ادامه بیان کردند در پی تغییرات اقلیمی در آینده اولویت های زیستگاهی ماهیان تجاری در خلیج فارس محدود خواهد شد. در بسیاری از زیستگاه های که در حال حاضر به عنوان محیط زیست مهم برای آبزیان تجاری در نظر گرفته می شوند، در پی تغییرات اقلیمی آینده، متاسفانه از نظر زیستگاهی در دسترس نخواهند بود.

پخش زنده

پایگاه خبری شهر ایده آل

استان هرمزگان

شهرستان بندرعباس

تماس : 09179013892
shahreideal.ir@gmail.com

Login