شهروند ایده ال بنیان گذار شهرایده ال. با ما همراه باشید.
عوامل موثر بر سلامت قلب کدامند؟

عوامل موثر بر سلامت قلب کدامند؟

Ratings
(0)

برای سلامتی قلب و داشتن عروق قلبی سالم مهم‌ترین نکته‌ای که باید رعایت شود داشتن سبک زندگی سالم است. مهم‌ترین نکات قلب سالم داشتن و سبک زندگی سلامت موارد ذیل است:

۱- فشار خون بالا

فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. اگر چاق هستید، سیگار می‌کشید، یا سطح کلسترول خون بالا همراه با فشار خون بالا دارید، خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته به شدت افزایش می‌یابد. فشار خون می‌تواند با فعالیت و سن متفاوت باشد، اما میزان طبیعی برای یک فرد بالغ سالم که در حال استراحت است باید ۸۰/۱۲۰ باشد.

۲- کلسترول خون بالا

یکی از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی، کلسترول خون بالا است. کلسترول، یک ماده چربی مانند است که در خون شما حمل می‌شود و در تمام سلول‌های بدن می‌توان آن را یافت. کبد شما تمام کلسترول مورد نیاز بدن را برای تشکیل غشای سلولی و تولید هورمون‌های خاص تولید می‌کند. زمانی که غذاهای حیوانی (گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی) یا سرشار از چربی‌های اشباع شده را مصرف می‌کنید، کلسترول اضافی وارد بدن شما می‌شود.

مقدار زیاد لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا "کلسترول بد") در خون باعث تشکیل پلاک در دیواره سرخرگ‌ها می‌شود و روند بیماری به نام آترواسکلروز را شروع می‌کند. هنگامی که پلاک در شریان‌های کرونری که خون را به قلب می‌رسانند، ایجاد می‌شود، شما در معرض خطر حمله قلبی هستید.

۳- دیابت

مشکلات قلبی علت اصلی مرگ در میان افراد مبتلا به دیابت است، به ویژه در مورد دیابت بزرگسالان یا دیابت نوع ۲. گروه‌های نژادی و قومی خاص (آفریقایی‌آمریکایی‌ها، اسپانیایی‌ها، آسیایی‌ها و جزایر اقیانوس آرام و بومیان آمریکایی) در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت هستند. انجمن قلب آمریکا تخمین می‌زند که ۶۵ درصد از بیماران مبتلا به دیابت بر اثر نوعی بیماری قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهند. اگر می‌دانید دیابت دارید، باید از قبل تحت نظر پزشک باشید، زیرا کنترل خوب سطح قند خون می‌تواند خطر ابتلا به آن را کاهش دهد. اگر فکر می‌کنید ممکن است دیابت داشته باشید؛ اما مطمئن نیستید، برای آزمایش به پزشک مراجعه کنید که می‌تواند یک تست سلامت قلب مهم باشد.

مطلب پیشنهادی: دیابت و عوارض آن 

۴- چاقی و اضافه وزن

اضافه وزن می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت شود که همه عوامل خطر اصلی بیماری قلبی هستند. پزشکان چاقی را بر اساس شاخص توده بدنی (BMI) اندازه گیری می‌کنند، که فرمولی از کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر است (BMI =W [kg]/H [m2]). با توجه به موسسه ملی قلب، ریه و خون (NHLBI)، اضافه وزن به عنوان داشتن BMI بیش از ۲۵ تعریف می‌شود. افرادی که این عدد برای آن‌ها بالای ۳۰ است، چاق در نظر گرفته می‌شوند.

۵- سیگار کشیدن

بیشتر مردم می‌دانند که سیگار و دخانیات خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد و از عوامل موثر بر سلامت قلب و عروق است، اما تعداد کمی از مردم می‌دانند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و بیماری‌های عروق محیطی (بیماری در عروق خونرسانی به بازوها و پاها) را نیز تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

سیگار کشیدن ضربان قلب را افزایش می‌دهد، رگ‌های اصلی را سفت می‌کند و می‌تواند بی‌نظمی در ریتم ضربان قلب ایجاد کند که همه این موارد باعث می‌شود قلب شما سخت‌تر کار کند. سیگار همچنین فشار خون را افزایش می‌دهد که یکی دیگر از عوامل خطر اصلی است. اگرچه نیکوتین عامل اصلی فعال در دود سیگار است، سایر مواد شیمیایی و ترکیبات مانند قطران و مونوکسید کربن نیز از بسیاری جهات برای قلب مضر هستند.

مطلب پیشنهادی: عوارض کشیدن سیگار برای سلامتی

۶- عدم تحرک بدنی

افرادی که تحرک ندارند، بیشتر از افرادی که به‌طور منظم ورزش می‌کنند، در معرض خطر حمله قلبی هستند. ورزش برای کمک به حفظ وزن سالم کالری می‌سوزاند، به کنترل سطح کلسترول و دیابت کمک می‌کند و ممکن است فشار خون را کاهش دهد. ورزش همچنین ماهیچه قلب را تقویت می‌کند و رگ‌ها را انعطاف پذیرتر می‌نماید. کسانی که بطور فعال ۵۰۰ تا ۳۵۰۰ کالری در هفته می‌سوزانند، چه در محل کار و چه از طریق ورزش، می‌توانند انتظار داشته باشند که نسبت به افرادی که ورزش نمی‌کنند، عمر بیشتری داشته باشند. حتی ورزش با شدت متوسط ​​نیز اگر به طور منظم انجام شود مفید است.

۷- جنسیت

به طور کلی، مردان بیشتر از زنان در معرض خطر حمله قلبی هستند. اما این تفاوت پس از رسیدن زنان به یائسگی کاهش می‌یابد. پس از سن ۶۵ سالگی، در صورتی که سایر عوامل خطر مشابه باشند، خطر ابتلا به بیماری قلبی بین دو جنس تقریباً یکسان است. بیماری‌های قلبی عروقی زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می‌دهد و حملات قلبی در زنان به‌طور کلی شدیدتر از مردان است.

۸- وراثت

بیماری قلبی معمولاً در خانواده‌ها ایجاد می‌شود. به عنوان مثال، اگر والدین یا خواهر و برادر شما قبل از ۵۵ سالگی مشکل قلبی یا گردش خون داشتند، در این صورت شما نسبت به فردی که سابقه خانوادگی آن را ندارد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید. عوامل خطر (از جمله فشار خون بالا، دیابت و چاقی) نیز ممکن است از نسلی به نسل دیگر منتقل شوند.

برخی از انواع بیماری‌های قلبی عروقی در میان گروه‌های نژادی و قومی خاص شایع‌تر است. به‌عنوان مثال، مطالعات نشان داده است که آمریکایی‌های آفریقایی تبار نسبت به قفقازی‌ها فشار خون شدیدتر و خطر بیماری قلبی بیشتری دارند.

۹- سن

سن بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. در واقع، از هر ۵ مرگ ناشی از بیماری قلبی، ۴ مورد در افراد مسن تر از ۶۵ سال رخ می‌دهد. با افزایش سن، قلب ما به خوبی کار نمی‌کند. دیواره‌های قلب ممکن است ضخیم شده و سرخرگ‌ها سفت و سخت شوند و باعث می‌شود قلب کمتر بتواند خون را به عضلات بدن پمپاژ کند. به دلیل این تغییرات، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی با افزایش سن افزایش می‌یابد. به دلیل هورمون‌های جنسی، زنان معمولاً تا زمان یائسگی که خطر ابتلا به آن‌ها افزایش می‌یابد، از بیماری‌های قلبی محافظت می‌شوند.

این مواردی که گفته شد، نمام عوامل موثر بر سلامت قلب و عروق نیستند؛ بلکه عواملی همچون استرس، هورمون‌های جنسی، قرص‌های ضدبارداری و... نیز می‌تواند این موارد را تشدید کند و سلامت قلب را به خطر بیندازد. به همین دلیل باید در صورت دارا بودن زمینه بیماری‌های قلبی در خانواده و یا ابتلا به هریک از ریسک فاکتورهایی که گفته شد، به پزشک مراجعه کنیم تا تست سلامت قلب انجام شود.

  • بازدید: 25

ارز و طلا

مجوز