ضرورت مصرف «ید» بهویژه در زنان باردار

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به نتایج بررسیها در استان گفت: میزان ید دریافتشده در میان زنان باردار هرمزگان کمتر از حد مطلوب است و باید اقدامات جدی در این زمینه صورت گیرد.
به گزارش شهر ایده آل، دکتر یحیی میرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان از نامطلوب بودن وضعیت دریافت ید در میان زنان باردار استان خبر داد و گفت: میزان غلظت ید ادرار یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی ید موجود در بدن است که در استان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اهمیت ویژه بررسی وضعیت ید در زنان باردار افزود: با توجه به اینکه کمبود ید در سقط جنین، عقبماندگی ذهنی جنین و اختلالات تکاملی نقش دارد، زنان باردار نسبت به سایر افراد جامعه به ید بیشتری نیاز دارند. در حالی که انتظار میرود میانه ید ادرار در این گروه بیش از ۱۵۰ میکروگرم در لیتر باشد، این میزان در زنان باردار استان تنها ۱۱۸ میکروگرم در لیتر است که وضعیت خوبی محسوب نمیشود.
دکتر میرزاده یکی از دلایل کمبود ید را تبلیغ استفاده از نمکهای فاقد ید عنوان کرد و گفت: نمکهای رنگی و نمک دریا که فاقد ید هستند، یکی از دلایل اصلی کاهش دریافت ید در میان مردم است. در حالیکه نمکهای خوراکی تولید داخل کشور حاوی ید هستند و این نمکها باید مورد استفاده قرار گیرند.
رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان در ادامه افزود: مادران باردار باید از نمک یددار استفاده کنند، اما نباید فقط به ید موجود در نمک اکتفا شود. توصیه میشود از مکملهای ید و فولیک اسید نیز بهره بگیرند. در همین راستا آموزش، فرهنگسازی و تسهیل دسترسی به این مکملها از اولویتهای حوزه بهداشت استان است.